Onze aanpak
Duurzaamheid in de praktijk

De transitie naar duurzaam en circulair bouwen is volop ingezet. De klimaatveranderingen zijn uitdagend, en dus ook onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Deze ingesteldheid start bij de ontwikkeling van onze bouwprojecten en wordt verder gezet tijdens en na het bouwproces.

Zero Carbon

We hebben belangrijke stappen gezet om onze zero carbon strategie uit te rollen in de toekomst. Sinds 2020 bouwen we gasvrij en ook bestaande projecten ondergaan een verduurzamingstraject.

Daarnaast zijn we ook bezig met houtbouw om ook de CO² uitstoot tijdens het bouwproces tot nul te herleiden tegen 2035.
Groene energieopwekking en -recuperatie

We streven het trias energetica principe na: we beperken de energievraag, implementeren duurzame energie en verhogen de efficiëntie van het energieverbruik.

Daarnaast zetten we volop in op energiemonitoring en energietransitie van bestaande en nieuwe projecten.

 

Op onze Upoffiz site
Image
Gas-vrij
Gasvrij
Image
Zonnepanelen
Zonnepanelen
Image
Regenwater
Regenwaterrecuperatie
Image
Ventilatiesysteem B
Ventilatiesysteem D
Image
EV-CHARGERS
EV-chargers
Image
Deelmobiliteit
Deelmobiliteit
Image
Groene buitenomgeving
Groene omgeving
Image
Temperature
Warmte- en koudeopwekking via geothermie
Dark green quadro right shape
UPCYCLING

Upcycling

Upcycling is een vast gegeven in onze interieurontwerpen. Je vindt het terug in al onze projecten. Daarnaast verwerken we ook bouwafval in het interieurdesign, de tuin en bewegwijzering.

DEELMOBILITEIT

Deelmobiliteit

Huurders kunnen gebruik maken van deelfietsen in al onze projecten. Daarnaast voorzien we hier en daar ook deelwagens en deelsteps én niet te vergeten voldoende ruimte voor EV-charging.

GROENEBUITENOMGEVING

Groene buitenomgeving

Een groene omgeving draagt bij tot de productiviteit. Onze landschapsarchitect ontwerpt creatieve groene concepten, waarmee we niet enkel de levenskwaliteit van onze huurders naar een hoger niveau tillen, maar ook de stad een groene opwaardering geven.

Dark green quadrilateral shape Orange boomerang shape Soft grey hexagon shape Soft grey line shape Light green line shape

Onze behaalde certificaten

Omdat het duurzaamheidsbeleid en de acties van Upgrade Estate volledig in lijn liggen met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, kregen we het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen, een certificering als UNITAR SDG Pioneer en het label Future Fit Pioneer.

Ontdek meer van onze talloze duurzame initiatieven op Upgrade-estate.be.

Image
VOKA
VOKA Charter Duurzaam Ondernemen
Image
SDG
UNITAR SDG Pioneer
Image
FUTUREFIT
Future Fit Pioneer