3 easy tips voor een comfortabele werkdag

Afbeelding
Zithouding bueau

Je bureau is een plek waar velen onder ons heel wat tijd doorbrengen. Maar te lang in een verkeerde houding zitten kan een ware aanslag zijn op je rug en nek. Tijd dus om te checken of je deze zaken al in orde hebt gebracht:

 

  1. Stoelendans

Een goede houding begint bij je bureaustoel. Die trouwens bij het merendeel onder ons compleet verkeerd is ingesteld. Houd rekening met deze zaken om je rug te sparen:

Zorg ervoor dat je ellebogen in een hoek van 90° op je bureau rusten. Ook je knieën maken idealiter een hoek van 90°. Extra tip: Vermijd een hele dag aan je bureau te zitten met gekruiste benen.

Probeer ook niet te ‘hangen’ in je stoel. Maar plaats je onderrug mooi tegen de rugleuning. Switchen naar een zitbal kan je een pak bewuster maken van je houding achter je bureau.

Afbeelding
Houding achter bureau
  1. Het oog wil ook wat

Plaats je laptop en/of monitor op ooghoogte om je nek te sparen. Dit is een kleine tweak met groot effect.

 

  1. Hup met die beentjes

Hoewel de tijd vliegt terwijl je gefocust aan het tokkelen bent. Toch is het van groot belang om ieder uur eens op te staan. Ga om een glas water, plan af en toe een staande meeting of wandelmeeting in... Of gebruik simpelweg de lunchpauze om met je collega’s een frisse neus te halen.

 

Meer nieuws